Uggerslev Mølleen nordfynsk virksomhed fra 1880

Om møllen

Uggerslev Mølle er grundlagt i 1880 og drives i dag af Lars Jensen, der er 5. generation på møllen. 

Møllen blev i sin tid drevet som en traditionel korn- og foderstofforretning tillige med savværksdrift. Da 4. generation, Christen Jensen, overtog møllen i 1967 blev der installeret moderne maskineri til foderstofproduktion i pilleform, herunder også hundefoder. Der blev ligeledes udvidet med brændselsforretning med diesel- og fyringsolie, og siden kom også kul og koks til. I 1980'erne og 90'erne blev der endvidere produceret foderstoffer til eksport. 

Handlen med korn- og foderstoffer ophørte i 1999, og siden 2002 har der udelukkende været brændselsforretning med træpiller og træbriketter. Denne varmekilde har vundet stor udbredelse til opvarmning af boliger på landet. Forretningen har udviklet sig positivt med en stor og stabil kundekreds på nordfyn og omkring Odense. Mange kunder har været med helt fra begyndelsen og stadig flere kommer til. 

Konceptet bygger på altid at sælge træpiller i god kvalitet til en fair pris. Derfor indkøbes der fortrinsvis vesteuropæiske træpiller. Til sæsonen 2014/15 er sækkevarerne udelukkende svenske piller med 56x16 kr pr. palle. Der køres varetur hver torsdag hele året rundt med en lastvogn, som medbringer en såkaldt kulitruck samt løftevogn. Derved kan pallerne næsten altid anbringes, hvor kunden ønsker det. Kim Madsen har været chauffør siden 2002, og han medvirker til at sikre, at varerne altid placeres, hvor de plejer. 

Der kan også leveres løse piller indblæst med tankvogn. For at skåne pillerne mest muligt, læsses de i Fredericia og køres direkte ud. Der køres hele året med bestilling mindst 2 hverdage før den ønskede leveringsdag. 

På møllen er der også mulighed for afhentning af træpiller, både løse og i sække. Mange henter med trailer, traktor eller vogn. 

Åbningstider

I sommerhalvåret er der åbent:

Fredag: kl. 14.00-17.30
Lørdag: kl. 9.00-12.00
(Eller efter aftale)

I vinterhalvåret er der åbent:

Tirsdag-fredag: kl. 14.00-17.30
Lørdag: kl. 9.00-12.00